петък, 31 октомври 2014 г.

Създадох новата „Книга на промените” - „И-Дзин”

Холистичният лечител Дончо Кръстев: Създадох новата „Книга на промените” - „И-Дзин”
Тя е система-откровение за смисъла на живота в новото време, твърди текстописецът на Анелия
„Танцът на спиралата” може да  увеличи постиженията във всички сфери на човешката дейност
Лесни упражнения лекуват, отключват ясновидство и телепатия, удължават живота.
Феодорина Ляскова

„Книгата на промените” - най-великото и загадъчно творение на човека
„Книгата на промените” или „И – дзин”  е най-древната китайска  гадателска система, към която хората се обръщат вече 3000 години , за да разберат какво ги чака в бъдещето. Наричат я едно от най-великите и загадъчни творения на човека.Тази книга е ключ към разгадаването на промените в нашия живот и скритите сили, които ги предизвикват. От нея може да разберем причините за всяка заплетена ситуация и как да намерим  изход. Помага да вземем правилното решение, да намерим изход от жизнена ситуация, да получим отговор на всеки въпрос.
Кой е той
Дончо Кръстев е бакалавър по хуманна медицина, терапевт, холистичен лечител, инструктор по кунгфу, стил Шон Донг Во Дао. Член е на Научно-изследователски център по медицинска биофизика (НИЦМБ) с ръководител проф. Игнат Игнатов.  Методиката му, представена в едноименната книга „Танцът на спиралата”, е доказала своята ефективност и е включена в проектd „Екология, природа, дълголетие" на НИЦМБ.  Автор е на стихосбирките „Отново в замъка”, „Нашата приказка” и на философско-езотеричния трактат в стихове „Пътник”,  създаден по „Книгата на промените”.  Хитовете на Анелия „Лед и огън” и „Само тишина” са по негови текстове.
Дончо, какво е „Танцът на спиралата”?
Нова, уникална система за здраве и дълголетие, която дава познание за нас самите и за света около нас.  Може да се използва във всички сфери на човешката дейност - за по-високи физически постижения в спорта,  в изкуствата, в науката. Състои се от две части – теоретична и практична, с 3 комплекса даоистки енергийни  упражнения,  съобразени с  новата енергетика на Земята и Слънцето. През  1999 г.  се случи една уникална подредба на планетите спрямо галактическото слънце. Оттогава вибрациите на Земята започнаха да се повишават. За да сме в баланс с планетарните промени и по-високите вибрации, се налага да  станем по-добри към себе си и другите, да не се гневим, да не проявяваме агресия,  разберем връзката и неделимостта си с Универсума.  И това може да се постигне с упражненията, описани в книгата, които повишават вибрациите на телата ни,  премахват емоционалните и ментални блокажи, синхронизират ги с промените в галактиката.  Ако не го сторим, ще последва деградация и разпад на физическото тяло. Всъщност смърт няма, има преход и вечен живот. И който започне да играе танца на спиралата, го разбира.  Изпълняването дори само на някои от упражненията  тонизира, зарежда с енергия, гарантира здраве и дълголетие. Отключват  се способности като ясновидство и телепатия.  Освен  физическите ползи от  упражненията, се казват мантри, които повишават осъзнатостта ни и  душевния комфорт. Дух, душа и тяло се обединяват в едно цяло.  „Танцът на спиралата” е  система-откровение за смисъла на живота и принципите, по които той се развива.
Защо  точно спирала?
Всяка изявена енергия е спирала и това може да се види в растежа на дърветата, в полета на птиците, въртенето на Земята, структурата на клетките,  в ДНК . Ние сме изградени от тази спирала по видим и невидим начин.
Танцът сложен ли е?
Танцът на спиралата е танцът на живота, разбиране на принципите, които действат в него и работа с космическата енергия. Правят се лесни   дихателни упражнения със завъртане в осемте посоки на света (изток, запад, север, юг, североизток, северозапад, югоизток, югозапад) . Същественото е, че когато  го практикуваш,  получаваш необходимото количество и качество енергия. Останалите 3 комплекса обновени упражнения от даоистката йога  действат на всички нива, като някои от тях се правят  едновременно с изричане на стихове. Могат да се прилагат за лечение на целия организъм и са съобразени с новата енергетика на Земята. За всеки проблем, не само здравословен,  има упражнение. То се изпълнява в точно определена посока 8 пъти. Най-добре е да се играят сутрин. Необходимо е постоянство за постигане на добри резултати. Сега има много практики, но те използват стари методи. Когато едно упражнение не се изпълнява в правилната посока, то не взима правилната енергия и няма да действа. В много древни практики, религии и  култури е съществувал  танц, свързан с осемте посоки на света. Това е древно знание, според което от всяка посока идва определен вид енергия. Тази ценна информация в един момент започва да се завоалира и да се крие от хората.
Твърдиш, че „Танцът на спиралата” е актуализираната „Книга на промените”?
Получих  прозрение за моята методика по време на медитация. Осмислях го и го систематизирах . Това ми отне  една година. ”Всичко тече, всичко се променя. Единственото, което не се променя, е самата промяна”.Тази истина е била известна на древните мъдреци.  „Книгата на промените”, най-старата гадателска система,  се основава на нея. За да е добре човек, трябва да е в тон с  промените в себе си и в околния свят. Ето защо ”Книгата на Промените” също се променя.
Живеем в период на  Квантов преход и енергията на Земята и Галактиката вече са различни, а 5-те елемента (огън,вода,земя,дърво/вятър и метал) се трансформират в 4-ри. Елементът метал изчезва, по-точно  повишава енергетиката си и се трансформира в огън и вода. Затова и  децата вече се раждат с по-малко желязо( метал) в кръвта. Калцият в костите на хората също намалява за сметка на силиция. Увеличава се лимфната течност в телата.
Поради всички тези промени  в  "Книгата на промените"  се появяват неточности и тя трябва да се адаптира към Новото време.  Затова в теоретичната част на  моята методика работим  с тетраграми – 4 чертички наредени една над друга. Тетраграмата е израз на Новото време  и носи по-точна информация  от хексаграмата, която се използва в „Книгата на промените”.
Обясняваш и увеличаването на нелечимите болести с Квантовия скок?
Проблемът, е че хората  трудно се хармонизират с настъпващите промени. Тяхната имунна система се срива, а начините, чрез които се опитват да възстановят здравето си - с приемане на хранителни добавки, билки, лекарства имат слаб или краткотраен ефект. Оттам произтича и постоянната неудоволетвореност при много от тях,  хроничната умора и отлив на енергия от тялото. Новите, трудно лечими заболявания  не се повлияват  от  познатите досега лекарства и методи. Зачестиха инсултите и инфарктите, особено сред  младите хора. Увеличиха се нервните сривове, мигренозните пристъпи, инфекциозните заболявания. Проблемите  при отделния човек  рефлектират в обществото, тъй както „неизправност” в отделната клетка се отразява на целия организъм. Той заболява, ако не се вземат навременни и адекватни мерки. Написал съм и лечебни стихове,  като всеки от тях е свързан с определен елемент. И когато някои има здравословен проблем, може да казва тези стихове като мантра.
Как твоята методика може да помогне?
Учението и практиките  в „Танцът на спиралата”  използват  космическите  енергии, които са навсякъде около нас и в нас. Новата методика, помага на човек да разбере  ролята си в живота тук и сега; да осъзнае в кой етап от живота си се намира и какви най-адекватни решения и действия да  предприема;  да разтълкува миналото си и да види бъдещето, да живее правилно и осъзнато в настоящия момент. Като използва „Танцът на спиралата”, човек става творец на собствения си живот. Превръща се в един по-осъзнат индивид,  който отключва скрития си потенциал, започва да твори и допринася по-голяма полза за обществото,  като помага за неговото развитие и усъвършенстване. Методиката може практически да се използва  във всички направления на човешкото познание. В нея е заложено знанието за принципите, по които се развива живота, структурата и динамиката на процесите и елементите, съставляващи Космоса. Човек може да разбере във всеки  момент коя храна е най-подходяща за него, какви течностти е най-добре да приема, от какви храни, напитки и други неблагоприятни въздействия  в момента да се предпазва. Може да разбере месеца, деня, часа, посоката, които са подходящи или неподходящи  за начинанието му.
Казваш, че ”Танцът на спиралата”е своеобразна машина на времето, какво имаш предвид?
Чрез нея човек може да открие грешките си в миналото и да предприеме адекватни действия , за да ги поправи сега. Т.е.,човек може да коригира миналото си,  като вземе най-правилното решение тук и сега, за да има по-добро бъдеще. Защото всичко е едно и се случва тук и сега.Този процес  се нарича от езотериците „изчистване на кармата”. От страна на официалната наука също се правят открития в тази посока - Лин Макграт ”Експериментът с намерението.”
В книгата ми е представен и Новият календар и движението на космическата енергия през дните. Както и новите планетарни влияния върху Земята. Разтълкувани са и значенията на символите на Кръста и Соломоновия печат. Обяснена е и трансформацията на учението за „5-те елемента”,която довежда до тотална промяна в неконвенционалната медицина и философските концепции на Изтока и Запада. Не на последно място идеята, която „Танцът на спиралата” носи е, че  всичко е Любов и безкраен вечен живот.
---
В „Книгата на промените” има 64 хексаграми, които се получават от взаимодействието на осемте елемента , които създават Мирозданието. Те са  огън, вода, земя, небе, планина и гръм, дърво/вятър и езеро и са свързани с 8-те посоки на света. Може да се каже, че светът ни е изграден от тези основни  64 компонента и всяка ситуация произлиза от тези 64 елемента.
 и се получават от 4-те първоелемента: огън (духа), вода (душата),метал (физическите тела) и дърво/вятър (изявата на живота и разпространението му чрез и във всички форми). От взаимодействието на ин и ян се раждат четирите основни елемента. Всичко идва от любовта и от Бог. В Бог се съдържа всичко, но то е в покой, застинало. От взаимодействието на Бог и Дао  (движението) се раждат всички неща

На мен ми беше дадено прозрение къде са объркванията в тях. В тази спирала се нареждат осемте елемента, които съставят мирозданието...тези 4 елемента си взаимодействат, не случайно са под формата на кръст. Кръстът е космически символ. От взаимодействието на тези 4 елемента като повишават вибрацията си се получават други 8 елемента.... небето и земята, огън и вода, гръм и планина, езеро и дървото вятър. Всички те са свързани с 8 те посоки на света.

Факт е, че Земята променя своята енергетика, повишава вибрациите си, които вече са над  8 херца. Хората станаха по-сензитивни,  започнаха да се обръщат към духовното, да търсят отговори на въпроса за смисъла на живота. Дори децата се раждат  с по-развити екстрасензорни способности  като телепатия и ясновидство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар