Дончо Кръстев - Биография

Дончо Господинов Кръстев е роден на 6.11.1974 година в град Димитровград. Още като дете открива в себе си силна интуиция и голям интерес към околният Свят. Сънищата, които сънува, много често се сбъдват. Дончо усеща невидимото присъствие, което му помага, пази и напътства. Тази невидима ръка и любовта му към всичко живо му помагат да завърши  Техникум по Ветеринарна медицина и да придобие специалността Ветеринарен фелдшер. По време на обучението си в град Стара Загора, през 1990 година той започва да практикува бойни изкуства, като през 1991 година среща учителя си по кунг-фу Красимир Василев и започва практиката си в стила Шон Донг (Източна планина). Участва в множество турнири, фестивали и семинари, посветени на бойните изкуства. Започва да изучава източна и западна натурфилософия и този процес води до съставянето на философско-езотеричния трактат в стихове - "Пътник". Творбата се появява след 7 годишно изследване на най-древната позната на човечеството гадателска система и източник на мъдрост " И ДЗИН", "КНИГАТА НА ПРОМЕНИТЕ". "Пътник" се появява през 2002 година, а преди това, през 1999 година Дончо Кръстев публикува първата си стихосбирка "Отново в Замъка", която среща много добри отзиви от читателите и литературната критика.
Преминава военното си обучение в ШЗО гр.Плевен.
През 1996 година Дончо записва да учи в гр. Хасково, Колеж по хуманна медицина, където  придобива специалността медицински фелдшер (бакалавър по медицина). От завършването си през 1999 година до днес той продължава да упражнява тази професия, преминавайки през школите на селското здравеопазване, БМП, а от 2002 година работи като медик в сферата на автотранспорта.
От 1996 до 2004 година е председател и главен инструктор на кунг-фу клуб "Бял Тигър" гр.Хасково. Учениците му постигат многобройни успехи-в кунг-фу и живота. Същевременно Дончо се обучава при различни специалисти в областта на биоенерготерапията, алтернативната и народна медицина,като с успех прилага научените знания в практиката си,съчетавайки алтернативната с конвенционалната медицина,прилага холистичен подход към пациентите си.
През 2009 година излиза стихосбирката му с любовна поезия "Нашата приказка", която докосва и развълнува много сърца. Дончо продължава да твори и да се усъвършенства,да повишава нивото на своята осъзнатост. През 2010 година хората по Земята са обхванати от истерия по т.н. "Край на Света", който според Календара на Маите трябва да се случи на 21.12.2012 година. Медитирайки върху този проблем, Дончо Кръстев получава прозрение, че Краят на Света вече се е случил през 1999 година и ние живеем в един нов Свят, с нова и в нова енергия, с ново ниво на осъзнатост на хората към всичко, което е в тях и извън тях. Ние живеем във време на Квантов преход.Чрез медитацията си Дончо получава и разбира начинът, по който хората могат да влезнат в  хармония с настъпилите световни промени,за да преминат успешно Квантовия преход: Как могат да повишат енергетиката на телата си и нивото си на осъзнатост, да отключат скрития си потенциал и да станат осъзнати Творци на живота си.
В продължение на година Дончо по медитативен път получава и записва информацията,която получава от духовните си учители и своя висш Аз и съставя меодиката за здраве, дълголетие, себепознание и познание за Света - "ТАНЦЪТ НА СПИРАЛАТА". Тя може да се нарече и новата "Книга на Промените", "Книга на Вечния живот и Любовта", както и пътеводител на човек в Новото Време - за да се превърне той в Нов човек, човек-алтруист, свободен от догмите, по-любящ и осъзнат, който щастлив и здрав ще крачи в Новият Свят и да бъде в хармония със себе си и всичко.
За систематизирането и изчисването на грешна информация в книгата на автора помагат двама отлични лечители и медиуми - Косьо Любеов и Марин Баев, които  също започват да прилагат успешно "ТАНЦЪТ НА СПИРАЛАТА" в живота и в своята лечителска практика.
Книгата и методиката "ТАНЦЪТ НА СПИРАЛАТА"придобиват все по-голяма популярност в страната и чужбина,като от 2014 година методиката е включена в научно-практическия проект "ЕКОЛОГИЯ, ПРИРОДА, ДЪЛГОЛЕТИЕ" с ръководител проф. Игнат Игнатов, след доказване на ефективността й.
Дончо Кръстев е член на НИЦМБ (НАУЧНО ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИ ЦЕНТЪР по МЕДИЦИНСКА БИОФИЗИКА) и е в екипа на основателя и ръководителят му проф. Игнат Игнатов.
През 2002 - 2003 година Дончо Кръстев работи с музикална компания "Пайнер" и пише дуетната песен на Анелия и Нелина "Лед и Огън" и баладата на Анелия "Само тишина". Песните му бързо се превръщат в хитове и автора получава признание от поетическите и музикални среди, както и още по-голямата обич на хората.
Понастоящем Дончо Кръстев работи върху създаването на "Танцът на Спиралата 2", върху проект с лечебни стихове и Книга - Игра на базата на новата "Книга на Промените" - "ТАНЦЪТ НА СПИРАЛАТА".ТВОРЧЕСТВО: ТУК
Стихосбирки:
- "ОТНОВО  В  ЗАМЪКА", 1999 година
- "НАШАТА ПРИКАЗКА", 2009 година, любовна лирика
Философско-езотеричен трактат в стихове на базата на "Книгата на Промените"
- "Пътник", 2002 година
- Новата "Книга на Промените" - "Танцът на Спиралата" 2011 година.
Песни:
- "Лед и Огън",дуетна песен на Анелия и Нелина, 2002 година;
- "Само тишина" балада. Изп. Анелия, 2003 година.


ПРАКТИКА:
- хуманна медицина;
- биоенерготерапия;
- мануална терапия (чекръкчийство);
- акупресура;
- лечение с упражнения от даоистката йога по "Танцът на Спиралата";
- консултации чрез "Танцът на Спиралата" във всички сфери на човешкото битие.КОНТАКТИ  С  АВТОРА:
gsm: 0877643026
e-mail: baho_db@abv.bg


7 коментара:

 1. СПИРАЛАТА НА ЕДНА ЗАДЪЛБОЧАВАЩА СЕ ЛУДОСТ
  Дончо е пълна чаша той се е родил гуру.
  Само как звучи
  "Още като дете открива в себе си силна интуиция и голям интерес към околният Свят."
  Повече от 4000 години се е развивал китайският цигун и хората поколения наред са го практикували по определен начин. Знайни и незнайни майстори са усъвършенствали методиките докато системата придобие днешният си вид.
  Но Дончо Кръстев получава прозрение, че Краят на Света вече се е случил през 1999 година. и ние живеем в един нов Свят /Това е най-великата година защото в тази година Дончо завършва хасковският колеж като медицински фелдшер / -Това е годината от която започва нова ера.

  ОтговорИзтриване
 2. Дончо взема една древна Уай-дан система от китайският цигун размения поредността на упражненията и обявява ,че е създал своя авторска методика ,която е единствено правилна и съгласувана с принципите на ДАО. В Китайският цигун има голямо количество методики и системи . Уай-дан-външни и Ней-дан- вътрешни, но Дончо Кръстев нали се е родил гуру, просто няма смисъл да се задълбочава с тяхното изучаване. Казва аз получих прозрение което е научно доказано- това трябва да се отбележи.За разлика от други подобни лъже учители неговите прозрения са НАУЧНО ДОКАЗАНИ- естествено без да посочва как аджеба е станало това доказване.

  ОтговорИзтриване
 3. Същата година 1999 година Дончо Кръстев публикува първата си стихосбирка "Отново в Замъка", която демонстрира нагледно хаотичното му мислене, неспособността за концентрация и липса на конкретика.От същата година започва усилено и упорито да се саморекламира като майстор по бойни изкуства,лечител,медиум,спасител дори с тенденция да се отъждествява и със самият бог.

  ОтговорИзтриване
 4. Започва да се занимава с най-древната позната на човечеството гадателска система и източник на мъдрост " И ДЗИН", "КНИГАТА НА ПРОМЕНИТЕ".
  За тази книга се знае , че великият мъдрец Конфуций цял живот е разсъждавал над нея и толкова много е прелиствал отделните страници , че се е налагало на няколко пъти да подменят кожените връзки придържащи страниците.
  За разлика от Конфуций обаче Дончо Кръстев набързо само за 7 години усвоява и приема цялата мъдрост от книгата и дори създава нова книга на промените както сам изтъква
  "ТАНЦЪТ НА СПИРАЛАТА. Тя може да се нарече и новата "Книга на Промените", "Книга на Вечния живот и Любовта", както и пътеводител на човек в Новото Време"

  ОтговорИзтриване
 5. Започва да организира семинари за да популяризира своята АВТОРСКА СИСТЕМА.
  България се оказва тясна за него и започва да семинарства и в чужбина.
  Добре ,че западният свят е далеч от духовността болшенството от хората не могат да направят разлика между същностното и повърхностното и при подходяща реклама не е трудно да се намерят последователи дори за система съшита с бели конци.

  ОтговорИзтриване
 6. ………………………………………………………………………
  Един приятелски съвет !
  Дончо завъртял си се в една спирала с която слизаш все по-надолу.
  Превръщаш се в сектант.
  Най лошото е , че с течение на времето опитвайки се да заблуждаваш незнаещите и търсещите духовност , примамвайки ги към себе си започваш сам да си вярваш.
  Осъзнай се докато не е станало прекалено късно за теб .
  Знам ,че те ласкаят ръкоплясканията и потупванията по рамото.Чувството да учиш другите гали егото ти, но това само ще ти задълбочи комплексите които имаш и още повече ще се отклониш от пътя.
  За да опознаеш съвършеното трябва да осъзнаеш несъвършеното.
  Излез от егото си за да може осъзнаеш несъвършеността на спиралата.
  Славата и парите няма да ти помогнат да се избавиш от комплексите си
  Имаш фундаментални грешки още в основата върху която градиш цялата си теория.
  Света не е само две измерения !
  Макар ,че … думите ми едва ли ще са в полза. Вече пълна чаша не може да се пълни.
  Но все пак да се надяваме един ден да се изпразни !

  ОтговорИзтриване